Vähennä kiirettä ja voit paremmin

Kaikilla meillä on välillä kiire tehdä työt valmiiksi, ehtiä tapaamisiin, saada kotityöt tehtyä ajoissa sekä lukuisia muita asioita, joita vain pitää ehtiä tekemään. Jos elämässä tuntuu siltä, että on liian usein liian kiire, se ei todellakaan ole hyvä asia. Se vaikuttaa yllättävään moneen hyvinvointiin liittyvään asiaan, joista jokaisen ei välttämättä edes tiedä johtuvan kiireen tuomista ongelmista. Kiire aiheuttaa stressiä, jolloin esimerkiksi verenpaine voi kohota. Sen meistä kaikki varmasti tietävät, mutta oireita on paljon muitakin. Siksi kannattaa käyttää hyödyksi tässä alla olevia tapoja vähentää kiirettä, jolloin henkilökohtainen hyvinvointi tulee aivan varmasti paranemaan.

Mieti ensin, miksi sinulla on usein kiire

Kun sinulla on seuraavan kerran kiire, mieti mistä se oikein johtuu. Voisitko tehdä jotain, että asian voisi suorittaa vähän vähemmällä kiireellä. Vaikka aikaa ei voi mitenkään hallita, ja se kuluu, vaikka tehtäisiin mitä, kiirettä voi hallita. Ehkä jokin tehtävä ei olekaan niin kiireellinen miltä se tuntuu, ja sen voi tehdä myöhemminkin. Kannattaa myös miettiä, että kuuluvatko kaikki tehtävät itselle. Ehkä on jotain, jonka joku muukin voisi välillä tehdä. Sekin on hyvä selvittää, että voisiko joku auttaa tehtävän tekemisessä, jolloin se hoituisi nopeammin. Apua kannattaa pyytää aina, jos on vain mahdollista sellaista saada.

Hanki lisää aikaa asioiden suorittamiseen

Aika on se, jonka puutoksesta kiire johtuu. Siksi ainaisen kiireen takia tarvitaan lisää aikaa. Vuorokauteen ei saada sitä lisättyä yhtään sen enempään, mutta sen voi tehdä monella muulla tavalla. Yksi hyvä keino on yrittää rentouttaa itseä. Jos asioita tekee stressaantuneena, voi tekemiseen kulua yllättäen enemmän aikaa, kun rauhallisesti toimiessa. Stressi voi todellakin vähentää tuottavuutta, eikä sitä välttämättä itse edes huomaa. Vaikka olisi kuinka kiire, aina pitää olla aikaa levähtämiselle ja rentoutumiselle. Sen voi tehdä juuri sillä tavalla, josta itse pitää. Sen voi tehdä esimerkiksi kotisohvalla leffan ääressä, seuratessa jalkapallon em 2020 lohkot tai vaahtokylvyssä. Yksi vaihtoehto on tehdä joogaharjoituksia, joita voi löytyä netistä. Mihinkään ei välttämättä tarvitse lähteä erikseen, jotta rentoutuminen onnistuu.