Stressi voi johtua monesta eri asiasta

Jos on stressaantunut, ei sitä aina edes huomaa. Stressitasot voivat nousta vähitellen salakavalasti, jolloin sen huomaa, vasta kun tilanne on vakava. Siksi jokaisen olisi hyvä välillä pysähtyä miettimään, että onko omaa elämää vallannut jo liikaa stressaavat asiat. Ensimmäisenä voi tulla mieleen työ, joka onkin usein siihen syynä. Mutta työhön liittyvä stressi on aika helppoa tunnistaa, jolloin siihen on helppoa tehdä muutoksia. Ainakin sellaisia muutoksia, jotka voivat esimerkiksi vähentää kiirettä. Mutta monilla ei tule ajatelluksi, että on myös monia muita asioita, jotka aiheuttavat stressiä. Se voi liittyä jopa sellaisiin asioihin, joista pitää ja joita ilmankin voisi elää. Ne vain saattavat viedä niin paljon aikaa kaikelta muulta, jolloin tulee muiden asioiden kanssa liian kiire.

Rakas harrastus voi viedä yllättävän paljon aikaa

Vaikka harrastukset voivat auttaa rentoutumaan ja tekevät meille monella eri tavalla hyvää, eivät nekään voi viedä meiltä liikaa aikaa. Jos harrastuksia on monta tai yksi harrastus vie liian paljon aikaa, voi monien muiden asioiden suorittamiseen jäädä liian vähän aikaa. Kun niitä muita asioita joutuu tekemään harrastuksen takia kiireessä, voi tulla stressaantuneeksi. Eikä silloin välttämättä edes tajua, että se johtuu siitä, että harrastaa liikaa. Harrastaa kannattaa, mutta kaikella on rajansa. Siitä on kuitenkin paljon apua omalle hyvinvoinnille, että tekee asioita, joista on itselle iloa. Siksi harrastamista ei kannata jättää koskaan kokonaan.

Kaiken ei ole pakko olla aina täydellistä

Stressi voi liittyä myös siihen, että haluaa kaiken aina olevan mahdollisimman täydellistä. Kodin ei ole aina pakko olla siistinä eikä ruokaa tarvitse aina valmistaa itse alusta lähtien. Silloin kun on kiire, voi kodin askareistakin laistaa ja tilata vaikka valmista ruokaa. Kiireessä on hyvä tehdä niitä asioita, joita on välttämättä pakko tehdä juuri sillä hetkellä. Kodin sotkut kyllä odottavat. Mutta jos sotkuinen koti ei ole vaihtoehto, aina voi pyytää apua. Avunpyytämisestä voi saada paljon apua kiireisiin. Kannattaa pyytää apua ennemmin kuin stressata siitä, että kaikki ei ole esimerkiksi kotona täydellistä.